Jednak sprawczyni tej akcji była tak miła, że pozwoliła mi opublikować wpis wraz z pozostałymi piekarkami. Dziewczyny ! Bardzo chciałam piec z Wami ! Udało mi się dopiero dzisiaj... Ale chlebek jest :
Czytając przepis który wybrała Amber sądziłam, że jest dość skomplikowany. Okazało się, że mój niepokój był przedwczesny - ciasto dobrze się wyrabiało i fajnie rosło. Dodałam do niego nieco więcej wody niż było podane w przepisie. Z komentarzy piekarek wiem, że nie ja jedna :- ) Duszony por w glazurze dał świetny zapach i smak ! Jedyny minus chleba jest taki, że nie można zjeść go z... miodem:-) Chociaż... o smakach jak i o gustach się nie dyskutuje:-)
Smacznego !
Wiem już, że w pażdziernikowej piekarni udział wzięły:
Wiem już, że w pażdziernikowej piekarni udział wzięły:
Dorota http://ugotujmyto.pl/chleb-z-porem-karmelizowanym-pestkami/Gatita http://kulinarneprzygodygatity.blogspot.com/2013/11/chleb-na-zakwasie-z-karmelizowanym.html
Niech chleb nas łączy ! Dziękuję za wszystkie komentarze !
Aniu,
OdpowiedzUsuńbochny jak malowane!
Dziekuję za Twoje towarzystwo w październikowej piekarni.
i u Ani piękny bochen chleba z porem. ciekawa jestem smaku :)
OdpowiedzUsuńCudny chlebuś. Uwielbiam pieczenie chleba i zapach roznoszący sie po domu. Karmelizowanego pora dodaje się również do dekoracji ciast więc nie widzę nic przeciwko Byś chlebek spróbowała zjeść z miodem. Buziaki
OdpowiedzUsuńnajważniejsze, że jest i to jaki cudny! pozdrawiam serdecznie i do kolejnego razu:)
OdpowiedzUsuńJa też pierwszy raz piekłam z dziewczynami, dziekuję za pochwałę!
OdpowiedzUsuńDo następnego razu. Jak masz ochotę to zapraszam na przepis miesiąca u mnie na blogu. W listopadzie króluje szafran.
Pozdrawiam serdecznie!
Wspaniale,że dołączyłas do piekarniczej wspólnot, a chlebki bardzo udane, no i najpyszniejsze z masłem.
OdpowiedzUsuńAniu, piękne chleby i fakt bardzo smaczne :) Dziękuję za wspólne pieczenie. Ciepło pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPiekne bochenki, Aniu. Ja tez dodalam więcej wody. Maka chlebowa jest bardzo chlonna i trzeba trochę na wyczucie jej dolewać. Dziekuje za wspólny czas i do następnej akcji. Sciskam :)
OdpowiedzUsuńDobrze, że Ania była wyrozumiała, bo inaczej nie miałybyśmy szansy ujrzeć tych imponujących bochenków:)
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
Ja też dodałam więcej wody, a chlebek najbardziej smakował mi z masłem i pomidorem. :))
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu za kolejne wspólne pieczenie. :)
Cieszę się, że jednak dałaś radę:-) Chlebek cudowny:-) Pozdrawiam serdecznie:-)
OdpowiedzUsuńDoskonale upieczony! Dziękuję za wspólne chwile!
OdpowiedzUsuńPiękny chleb... :)
OdpowiedzUsuńTeż piekłam trochę po czasie ... też mi Piekarki spóźnienie wybaczyły :)
OdpowiedzUsuńPiękne bochenki wyrosły w Twojej kuchni ...
Pozdrawiam serdecznie i do następnego wspólnego pieczenia :)
Wspaniały.... :)
OdpowiedzUsuńPyszny chleb!
OdpowiedzUsuńPiękny chlebuś :) Dziękuję za wspólne pieczenie :)!
OdpowiedzUsuńGratulacje! Wyszedł ekstra!
OdpowiedzUsuńpiękne chlebki upiekłaś :) dobrze że zdążyłaś :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDo tej pory dodawałam do takiego zakwasowego chleba cebulę posypaną papryką i posiekanym czosnkiem (podsmażone), ale por brzmi też smakowicie. A gdzie można znaleźć przepis?
OdpowiedzUsuńKasiu, przepis możesz znaleźć klikając na słowo TUTAJ / pierwsza linijka tekstu /.
UsuńDziękuję za odwiedziny.
chlebuś wyszedł idealnie :)
OdpowiedzUsuńDziękuje za wspólne pieczenie!
mmmm chlebus marzenie :)
OdpowiedzUsuńChlebek pychotka :)
OdpowiedzUsuńChlebek piękny.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie i z pewnością jest pyszny.
Podziwiam Cię, że tyle działasz w kuchni, bez przerwy coś pichcisz i pieczesz. I na dodatek wszystko wygląda jak malowane.
Pozdrawiam. Ola.
Chlebek pierwsza klasa Aniu :) i ten karmelizowany por mmm :)
OdpowiedzUsuń